Після оприлюднення "плівок суддів" справу передали в СБУ / фото УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник сподівається, що детективів НАБУ долучать до розслідування справи за обвинуваченням суддів Окружного адмінсуду Києва у винесенні неправосудних рішень та втручання в діяльність судових органів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор НАБУ заявив журналістам.

Читайте такожНАБУ передало в Антикорупційний суд 5 обвинувальних актів – Ситник

Відео дня

«Те, що було презентовано мною і керівником департаменту ГПУ (керівником Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергієм Горбатюком — УНІАН), є достатньо переконливим, щоб зрозуміти, що насправді відбувається в Окружному адмінсуді Києва. Але, на жаль, після оголошення підозр суддям справу до нас не передали, і тому, як будуть розвиватись події надалі, спрогнозувати мені важко», - сказав Ситник.

Він висловив сподівання, що детективів НАБУ долучать до розслідування справи проти суддів ОАСК.

«Наскільки мені відомо, ця справа буде передана до центрального апарату СБУ, оскільки було моє звернення до генпрокурора не передавати цю справу ДБР, не дивлячись на їхню підслідність, оскільки на цих плівках (записах розмов суддів ОАСК — УНІАН) фігурують представники ДБР. Тому ми сподіваємося, що наших детективів включать до групи слідчих СБУ, щоб ця справа розвивалась далі», - сказав Ситник.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня на сайті НАБУ було оприлюднено записи розмов, які, як вважають слідчі, свідчать про протиправне втручання суддів Окружного адмінсуду Києва в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яке полягало у створенні перешкод для проведення кваліфікаційного оцінювання суддів ОАСК на відповідність займаним посадам. Під час його проходження перевіряють не тільки рівень знань судді, а й походження майна і причетність до корупційних скандалів.

Того ж дня в ОАСК відбулись обшуки. Керівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Генпрокуратура зафіксувала протиправний вплив Окружного адмінсуду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, ВККС, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

2 серпня Генпрокуратура вручила підозри голові ОАСК Павлу Вовку, суддям Євгену Аблову та Ігорю Погрібніченку, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івану Шепітку, які фігурують у записах НАБУ. Суддям інкримінується перешкоджання діяльності ВККС, постановлення завідомо неправосудних рішень та втручання в діяльність судових органів, тобто правопорушень, передбачених ст. 351-2, ст. 375, ст. 376 Кримінального кодексу.