Сергій Дібров став запеклим противником вакцин після народження другої дитини / facebook.com/sergiy.dibrov

Одеський журналіст Сергій Дібров, який є одним з найвідоміших представників руху «проти щеплень» в Україні, претендує на пост заступника міністра охорони здоров'я.

Читайте такожВ Україні невакциновані діти не зможуть відвідувати дитсадки та школиПро це повідомляє Лівий берег з посиланням на його декларацію, яка оприлюднена у публічному реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Зазначається, що у своїх публікаціях та інтерв'ю Дібров розповідає, що його дитині у 2001 році зробили щеплення без відома батьків, попри наявність протипоказань до вакцинації, що призвело до проблем зі здоров'ям. Однак запеклим противником вакцин він став тільки у 2009 році, коли народилася його друга дитина.

Відео дня

«Особисто я вважаю право на вільну відмову від щеплення одним зі способів захисту права на життя. І будь-яке обмеження цього права – відповідно, обмеженням права на життя», – написав він нещодавно у себе на сторінці в Facebook, виступаючи на підтримку акції противників щеплень біля Офісу президента.

Як раніше повідомляв УНІАН, у серпні у Києві противники вакцинації влаштовували мітинг.