Фото: Сайт бойовиків

Ватажки терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" Денис Пушилин і Леонід Пасічник зажадали від української влади узгодити з ними закон про особливий статус Донбасу та заявили, що українська влада "не отримає" контролю над кордоном окупованих територій Донбасу з Росією.

Про це вони заявили у спільному зверненні, опублікованому на одному з сайтів бойовиків.

Пушилін і Пасічник підкреслили, що будуть "самі вирішувати, якою мовою говорити", як буде функціонувати "народна міліція" і як вони будуть "інтегруватися з Росією".

Відео дня

Також ватажки бойовиків заявили, що мають намір продовжувати переговори в Мінську, "щоб у кінцевому підсумку прийти до повного самоврядування і самовизначення". Крім того, вони закликали Зеленського "не диктувати умови" щодо контролю над кордоном.

"Жодного контролю над кордоном київська влада не отримає", - заявили бойовики, при цьому закликавши Зеленського вступити з ними в "прямий діалог".

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах ТКГ відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмайера».

«Ми відповіли на лист пана Сайдика, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмайєра», – сказав президент і додав, що «формула Штайнмайєра» повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

«Буде новий закон, який буде розробляти парламент в тісній співпраці і при публічному обговоренні з суспільством. В цьому новому законі не буде перейдена жодна «червона лінії». Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», – підкреслив президент.

Він також зазначив, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.