Володимир Зеленський та Дональд Трамп / фото REUTERS

Посол Сполучених Штатів Америки в Євросоюзі Гордон Сондленд дасть свідчення у Конгресі у справі про ймовірний тиск президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Читайте такожСкандал довкола телефонної розмови Трампа і Зеленського шкодить Україні - ПристайкоПро це повідомляє Reuters.

Співробітники комітетів Палати представників із закордонних справ, розвідки та нагляду хочуть допитати Сондленда, зокрема, про роль, яку він, можливо, зіграв у намаганні змусити Україну розпочати розслідування проти сина політичного конкурента Трампа Джо Байдена.

Відео дня

Також Сондленла попросять пояснити, чому він вступив у стосунки з Україною, яка не є членом Європейського Союзу. Виступ посла у Конгресі запланований на 8 жовтня.

Згідно з раніше оприлюдненими текстовими повідомленнями, Сондленд активно брав участь у контактах з президентом України Володимиром Зеленським, коли той домагався зустрічі з Трампом.

Як раніше повідомляв УНІАН, главу Пентагону зобов'язали надати документи про рішення затримати військову допомогу Україні.