Поновленого на посаді Шевчука не допустили в офіс керівника суду / фото УНІАН

Колишнього голову Конституційного суду Станіслава Шевчука, котрого Окружний адмінсуд Києва поновив на посаді, охоронці не пустили на роботу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожКонституційний суд звільнив Шапталу та обрав нового голову – джерело

Шевчук намагався пройти на своє робоче місце, проте співробітники Управління держохорони пояснили - прохід на режимний об’єкт можливий лише за службовим посвідченням та перепусткою.

Голова секретаріату, своєю чергою, повідомив - Конституційний суд поки не вирішив, що робити із поверненням колишнього голови. У засіданні, де розглядають цю справу, оголосили перерву й продовжать його найближчим часом.

Адвокати Шевчука викликали поліцію для фіксування недопуску на робоче місце і будуть скаржитися до Державного бюро розслідувань.

Коментуючи відкладення судом рішення, Шевчук зазначив, що не може чекати кілька років, бо у нього повноваження залишаються 3 роки. На його думку, рішення має бути виконане негайно.

Як повідомляв УНІАН, 5 місяців тому тодішньому голові Конституційного суду Шевчуку колеги висловили недовіру. Йому закидали незаконні призначення радників, виголошення політичних заяв і зрештою зняли з посади. Однак Шевчук це рішення оскаржив в Окружному адмінсуді столиці, котрий визнав звільнення незаконним.