Ілюстрація REUTERS

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія ініціює створення парламентської Тимчасової слідчої комісії щодо пожеж на військових складах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам.

Читайте такожДержава почне платити за доноси на корупціонерів: Рада прийняла закон

Відео дня

«Ми будемо вносити проект постанови наступного тижня. Зараз ми надіслали всім фракціям прохання, щоб вони надали своїх членів до цієї слідчої комісії. Моя логіка в тому, що за останні декілька років були великі пожежі і вибухи на військових складах, і шкода, яка була завдана державі, - її навіть не можна зараз ніяк порахувати в грошах», - сказав депутат.

Арахамія зауважив, що планує очолити цю ТСК, до її складу має увійти 13-15 людей.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня 2017 року на військовому арсеналі поблизу Балаклії Харківської області сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Вибухами були пошкоджені десятки будівель. Одна жителька Балаклії під час вибухів загинула внаслідок падіння конструкцій будинку.

26 вересня 2017 року пожежа та вибухи сталися на відкритому майданчику зберігання боєприпасів військової частини А1119 поблизу міста Калинівка Вінницької області, постраждалих не було.

9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. З прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб, закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту, від газопостачання відключено м. Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району.

Основною версією слідства під час розслідування вибухів на складах з боєприпасами була диверсія.