28 жовтня "Слуга народу" збереться на засідання / фото УНІАН

За повідомленням ЗМІ, у понеділок, 28 жовтня, о 18:30 відбудеться засідання фракції "Слуга народу".

Про це повідомляє "Українська правда" у своєму Telegram-каналі УП.Off the record. На засіданні розбиратимуть ситуацію щодо скандалу у фінансовому комітеті.

"Всіх депутатів в категоричній формі просять бути присутніми. Очікують, що Зеленський теж має приїхати на засідання і розрулювати ситуацію", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожТроє нардепів хочуть дати свідчення у справі про хабарі - Холодницький

Нагадаємо, 22 жовтня колишній віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у Facebook написав, що нібито в Офісі президента підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів. При цьому, за даними екс-посадовця, Офіс вимагає від депутатів пройти опитування на детекторі брехні.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який також написав у Facebook, що Офіс президента «дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні».

«Причина - звернення в ОП декількох депутатів, яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. «площадок Яценко» + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА», - написав депутат.

При цьому Дубінський зазначив, що у фракції навіть «готові звинуватити колег в отриманні хабарів за голосування». Пізніше він пройшов перевірку на поліграфі.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні щодо можливого отримання грошей за голосування в комітеті.