Нардеп від президентської фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський 23 жовтня о 20.00 прийшов на перевірку детектором брехні.

Результати проходження поліграфа будуть оприлюднені в понеділок, 28 жовтня.

Відео дня

Під час процесу відповідаючи на питання Дубінський заперечив, що не підтримав законопроект №2047, який зокрема ліквідовує так звані "майданчики Яценка", за хабар у розмірі від 30 до 50 тисяч доларів або за будь-який хабар взагалі, передає Громадське.

Крім цього, він заперечив, що хтось йому пропонував гроші за голосування проти законопроекту №2047, а також за будь-які інші законопроекти.

Він також відповів "ні" на запитання, чи отримував він гроші за будь-яке голосування у Верховній Раді.

Також нардеп заперечив, що мав якісь домовленості про блокування законопроектів за грошову винагороду. Жодного колегу з податкового комітету у хабарництві Дубінський не підозрює.

Одночасно з Дубінським прийшов на поліграф також керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Він також збирався пройти перевірку, однак, поліграфолог відмовився проводити дослідження, заявивши, що не готувався до перевірки Арахамії. Тому була досягнута домовленість, що Арахамія пройде перевірку на поліграфі у четвер, 24 жовтня.

Читайте такожАрахамія заявив, що свідка хабарів у Раді покажуть в ефірі "Права на владу"

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня колишній віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у Facebook написав, що нібито в Офісі президента підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів. При цьому, за даними екс-посадовця, Офіс вимагає від депутатів пройти опитування на детекторі брехні.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який також написав у Facebook, що Офіс президента «дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні».

«Причина - звернення в ОП декількох депутатів, яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. «площадок Яценко» + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА», - написав депутат.

При цьому Дубінський зазначив, що у фракції навіть «готові звинуватити колег в отриманні хабарів за голосування».

Він стверджує, що як член цього комітету готовий пройти опитування на поліграфі, але вважає, що в такому випадку «детектор брехні повинні пройти і співробітники Офісу президента, і депутати, які є серед авторів найскандальніших законопроектів цього скликання, які викликають в залі підозру в можливій корупції».

При цьому Дубінський назвав 8 законопроектів, які викликають запитання в цьому контексті.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні щодо можливого отримання грошей за голосування в комітеті.

У свою чергу перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що фракція ще не обговорювала питання про перевірку депутатів на поліграфі.