Посадовець написав заяву на звільнення 1 листопада / фото прокуратури Чернівецької області

Прокурор Чернівецької області Олег Соболь подав у відставку після того, як його діяльність розкритикував прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Чернівецької області, посадовець написав заяву на звільнення у п’ятницю, 1 листопада.

Наразі обов’язки прокурора Чернівецької області виконує перший заступник прокурора Ігор Мустеца.

Відео дня

Нагадаємо, 24 жовтня під час робочої поїздки в Чернівецьку область прем’єр-міністр Олексій Гончарук розкритикував діяльність Соболя, звинувативши його у неефективній боротьбі з контрабандою на Чернівецькій митниці. Гончарук сказав, що радитиме генеральному прокурору України Русланові Рябошапці звільнити Соболя з посади.

«Я вже сказав вам, пане прокурор, що я вважаю, що, якщо ви два роки тут працювали, а «контрабас» ще є, то я би вас звільнив. Я пораджу це і генеральному прокурору. Вибачте, нічого особистого, але я вважаю, що прокуратура повинна боротися з контрабандою», – заявив Гончарук у своєму виступі в Чернівецькому національному університеті.

Олега Соболя було призначено на посаду прокурора Чернівецької області у квітні 2017 року. Під час поїздки до Чернівців тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко публічно дав завдання Соболю «боротися з місцевими контрабандними угрупованнями» та «протидіяти монополізації корупції».

«І буду говорити прямо: ці два угруповання «Слонів», «Кушнірів» і мілкіші угруповання – мають просто зрозуміти, що часи безкарності пройшли. Або роззброєння, або протистояння з цілою вагою держави», – заявив Луценко під час представлення Соболя на посаді 18 квітня 2017 року.