Кучер пройшов у Верховну Раду від «Слуги народу» за мажоритарним округом №179 / Facebook

Президент Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки на Харківщину представив нового голову Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія представлення відбулась під час наради з проблемних питань діяльності ДК "Укроборонпром".

Читайте такожЗеленський сформував Раду з питань свободи слова та захисту журналістів

Відео дня

"Хочу представити нового голову Харківської обласної державної адміністрації Олексія Володимировича Кучера. Вітаю вас, Олексію, поки що вітаємо, а по результатах побачимо", - заявив Зеленський та вручив Кучеру посвідчення голови ОДА.

Олексій Кучер пройшов у Верховну Раду від «Слуги народу» за мажоритарним округом №179.

Видання Kharkiv Today зазначає, що Кучеру – 34 роки, за освітою – юрист. Працював у суді та прокуратурі, був адвокатом, який спеціалізується на кримінальних справах.

З 8 серпня 2019 року Кучер припинив адвокатську діяльність. До цього він захищав депутата Харківської міськради Бориса Бароніна, якого прокуратура підозрює в участі в "кооперативної схеми" - незаконному заволодінні земельними ділянками.

Крім того, Кучер був адвокатом Володимира Литвина, якого підозрювали у "справі рюкзаків". Ще одним підозрюваним у справі був син міністра МВС Олександр Аваков і колишній заступник міністра Сергій Чеботар.

Олексій Кучер одружений, у нього двоє дітей. Разом з дружиною Вікторією голова ОДА володіє декількома квартирами, земельними ділянками й будинком, 5 автомобілями (Volkswagen, Lexus, ГАЗ, Audi та Mitsubishi) і двома елітними годинниками.

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня Кабінет міністрів погодив призначення Кучера на посаду голови Харківської ОДА.