Ймовірно зниклі матеріали справи були створені при Трубі \ фото УНІАН

Матеріали кримінальної справи з розслідування вбивств правоохоронців під час подій на Майдані, які могли зникнути з Генеральної прокуратури, були створені, коли заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ був нинішній директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Читайте такожГПУ почала службове розслідування за фактом можливої втрати матеріалів у справах Майдану

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив прокурор у справі екс-"беркутівців" Олексій Донський, коментуючи заяву Генпрокуратури, що Генеральна інспекція ГПУ призначила службове розслідування з приводу можливої втрати матеріалів справи.

Відео дня

"Для мене дуже цікаво, що значить "справа пропала", що це за матеріали взагалі, які містяться у томі, фото якого опублікував Портнов. Також цікаво, яким чином ці справи потрапили до Портнова. Хочу звернути увагу на цікавий момент: цей том, на ньому написано "Головне слідче управління. 2014 рік". Заступником начальника Головного слідчого управління тоді був Роман Труба", - сказав Донський.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада Труба заявив, що заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов звернувся до ДБР із заявою про нібито вчинення злочину колишнім начальником Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергієм Горбатюком та іншими слідчими цього управління. За словами Труби, відкрито кримінальне провадження за фактом зникнення матеріалів кримінальних справ, що стосуються розслідувань злочинів, вчинених під час Революції гідності.

"Це справи, які набули особливого статусу і, на жаль, я можу констатувати, що є певні порушення з боку слідчих Генеральної прокуратури. Вчора ми отримали звернення щодо слідчих Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури, які допустили втрату матеріалів кримінальних проваджень. Ми отримали два томи матеріалів одного з кримінальних проваджень. Нами внесено відомості в ЄРДР і сьогодні розпочато відповідне розслідування", - сказав Труба.

Разом з тим Труба зауважив, що йому не відомо, про зникнення яких саме матеріалів кримінальних проваджень йдеться - щодо вбивств учасників Майдану чи вбивств правоохоронців у ті ж часи.

У Генпрокуратурі за погодженням генерального прокурора Руслана Рябошапки наказом керівника Генеральної інспекції від 5 листопада почалось службове розслідування з метою перевірки обставин можливої втрати окремих матеріалів кримінального провадження щодо розслідування вбивств, скоєних 18-20 лютого 2014 року.

У ГПУ нагадали про створення інвентаризаційної комісії, яку очолив заступник генерального прокурора Віктор Чумак і яка з 11 листопада розпочне інвентаризацію матеріалів кримінальних проваджень та інших матеріальних носіїв щодо злочинів, пов’язаних з масовими протестами у 2013-2014 роках.