Ілюстрація REUTERS

Перший заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Дар'я Свиридова заявила, що найближчим часом буде представлений громадськості проект концепції перехідного правосуддя.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це вона повідомила під час брифінгу в Офісі президента.

Читайте такожБойовики "ДНР" заборонили відвідувати свої позиції будь-яким журналістам, навіть російським

Відео дня

Свиридова зазначила, що серед стратегічних завдань представництва президента України в АР Крим – розробка концепції національної моделі перехідного правосуддя як шляху подолання наслідків збройного конфлікту та переходу до миру.

За її словами, ці завдання представництво виконує, зокрема, в рамках комісії з питань правової реформи, що була створена при президентові. Два представники представництва є членами групи з реінтеграції тимчасово окупованих територій при цій комісії.

«Сьогодні ми вже маємо напрацьовану концепцію – національну модель перехідного правосуддя, яка розроблена спільно з великою кількістю експертів, із залученням правозахисних та громадських організацій, які безпосередньо були ініціаторами такої роботи вже декілька років тому спільно з Офісом уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а також іншими органами влади. Сьогодні така «дорожня карта», фактично драфт такої «дорожньої карти» вже розроблений, опрацьовується нами в рамках комісії й найближчим часом буде презентований громадськості та експертній спільноті», – повідомила Свиридова.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Офісі президента розповіли, що задля врегулювання процесу повернення жителів окупованих територій Донбасу та Криму до нормального життя буде розроблена концепція перехідного правосуддя.