У Канаді обговорили низку важливих питань / фото mil.gov.ua

Міністри оборони України Андрій Загоронюк та Канади Харджит Сінгх Саджан вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Як повідомляє Управління преси Міноборони України, перебуваючи з візитом в канадському місті Галіфакс міністр оборони України провів зустріч з міністром національної оборони Канади.

Читайте такожПосольство Франції: Голодомор 1932-33 років глибоко травмував Україну та всю Європу

Відео дня

Під час зустрічі Загороднюк поінформував свого канадського колегу про ситуацію на сході України та наголосив на важливості підтримки Канадою євроатлантичних прагнень України.

Сторони обговорили стан та перспективи оборонної співпраці між країнами. Загороднюк подякував Саджану за всебічну допомогу Збройним силам України з боку оборонного відомства Канади, зокрема, підготовку канадськими інструкторами українських військовослужбовців, а також участь стратегічних радників від Канади у формулюванні, розробці та втіленні заходів оборонної реформи.

Також під час зустрічі керівники оборонних відомств України та Канади вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні та запалили свічки.

Крім того, в рамках Міжнародного безпекового форуму в Галіфаксі Загороднюк зустрівся з державним секретарем Федеративної Республіки Німеччина Бенедиктом Зіммером.

Сторони обговорили безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні та можливі ризики майбутньої зустрічі у «нормандському форматі». У цьому контексті було наголошено на необхідності мати спільну сильну позицію під час цієї зустрічі.

Німецьким колегам було запропоновано долучитися до вивчення українського досвіду протидії гібридним агресіям та побудові системи lessons learned.

Також було приділено увагу потенційному візиту німецької делегації в Україну на початку наступного року.