Під посольство РФ принесли унітази / facebook.com/bodyaz

У Києві під посольством Російської Федерації в понеділок, 25 листопада, відбулася акція "Перший український гумконвой для Росії".

Десятки людей зібралися біля посольства РФ через стан українських кораблів, які повернулися з анексованого Росією Криму, передає "24 канал".

Читайте такожЗеленський про поцуплене майно з військових кораблів: Росія нам його поверне (відео)

Активісти вирішили матеріально "допомогти" росіянам й організували так званий "гумконвой". Принесли туди туалети, туалетний папір з портретом Володимира Путіна і навіть спідню білизну.

"Однак, як це часто буває у варварських країнах, у полоні, кораблі пережили акти вандалізму й туалетної наруги. Ми як більш матеріально забезпечена і культурно розвинена нація повинні допомогти своїм меншим братам – росіянам", – розповіли організатори акції.

Як повідомлялося, 17 листопада катера «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Янт Капу» у супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії «Генмола» в Керчі, 20 листопада вони вже прибули в Україну, у порт Очакова.

Командувач ВМС адмірал Ігор Воронченко заявив, що росіяни на захоплених кораблях демонтували деякі засоби зв'язку та навігаційне обладнання.

21 листопада Зеленський заявив, що Україна буде вимагати від РФ повернути обладнання та озброєння, яких не вистачає на повернутих військових кораблях. За словами президента, на кораблі немає частини устаткування й озброєння.