ДБР вивчить інформацію про відпустки і відрядження Порошенка / фото УНІАН

Суд дав слідчим Державного бюро розслідувань тимчасовий дозвіл на доступ до документів Офісу президента України щодо відпусток та відряджень п’ятого глави держави Петра Порошенка.

Відповідну ухвалу, текст якої оприлюднено у Єдиному держреєстрі судових рішень, виніс Печерський районний суд Києва 22 листопада.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, чи будуть голосувати за зняття недоторканності з Порошенка

Відео дня

«Надати слідчим слідчої групи Першого управління організації досудових розслідувань… та прокурорам групи прокурорів дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні Офісу президента України (вулиця Банкова, 11, Київ, 02000)», - зазначено в судовому документі.

Йдеться, зокрема, про надання доступу до документів у період з 7 червня 2014 по 20 травня 2019 року включно: табелю обліку використання робочого часу президента України; відомості про нарахування йому заробітної плати; документів, що підтверджують тимчасову неможливість виконання главою держави своїх обов`язків у зв`язку із наявністю поважних причин; документів, що підтверджують перебування президента у офіційній відпустці; документів, що підтверджують перебування Порошенка з офіційними та робочими візитами в іноземних державах, на міжнародних заходах.

Також відкрито доступ: до декларацій про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за період 2014-2019 років; до інформації про місцеперебування президента в інші визначені дати.

Ухвала має дію протягом одного місяця.

«У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право надати дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів», - наголошується в судовій ухвалі від 22 листопада.

Наголошується, що ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомляв УНІАН, 22 листопада Печерський райсуд Києва також дозволив слідчим ДБР доступ до даних службового та дипломатичного паспортів колишнього президента Порошенка.

Слідчі отримали тимчасовий доступ до паспортних даних службового та дипломатичного паспортів громадянина України для в'їзду та виїзду з України, що видавалися екс-президенту, та всіх документів, що надавалися та були складені при їх оформленні та видачі.