Консул відвідає політв'язня наступного тижня / фото УНІАН

Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський наступного тижня планує зустрітися із засудженим сьогодні до 17 років колонії кримським активістом Енвером Сейтосмановим.

Читайте такожМЗС Казахстану обговорить з Україною заяву Токаєва щодо анексії Криму

Про це йдеться в коментарі генконсула, оприлюдненому на сторінці «Кримської солідарності» в Facebook.

Відео дня

Малишевський подякував усім за підтримку Сейтосманова і сказав, що найближчим часом планує відвідати засудженого в СІЗО №1.

«Генеральне консульство України не залишить нашого громадянина в біді, звичайно ж, буде реакція Міністерства закордонних справ України. Ми ж тут зі своїми колегами в Генеральному консульстві завжди підтримуємо і продовжуватимемо підтримувати нашого громадянина. У мене в руках черговий дозвіл на візит до Енвера в СІЗО №1 Ростова-на-Дону, де я буду наступного тижня. Дякую всім за підтримку. Я думаю, ми зможемо його повернути додому. Рано чи пізно Енвер буде вдома зі своєю сім'єю і зі своїм народом», - заявив Малишевський після оголошення рішення суду.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня 2018 року в Криму після обшуків підконтрольними Кремлю силовими структурами РФ були затримані двоє кримських татар, рідні брати Ернест і Енвер Сейтосманови.

Ернеста відпустили, а Енвера звинуватили в організації діяльності терористичної організації (ч.1 ст.205.5 КК РФ) - забороненої в Росії «Хізб ут-Тахрір». Пізніше суд заарештував Енвера Сейтосманова.

Брати Сейтосманови є двоюрідними братами Нурі Примова, який відбуває строк за сфабрикованим звинуваченням в участі в терористичній організації.

Сьогодні, 5 грудня, Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сейтосманова до 17 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи на 1 рік.