Ілюстрація / REUTERS

З огляду на те, що Європа прийняла консолідоване рішення продовжити економічні санкції проти Росії за її агресію проти України та невиконання Мінських домовленостей, тиск на Москву триватиме до вирішення збройного конфлікту на Донбасі.

Читайте такожТрамп заявив про готовність негайно підписати оборонний бюджет США з видатками на допомогу Україні (відео)

Про це асистент директора Інституту політичних досліджень Парижа SciencesPo Флоран Парментьє розповів в інтерв'ю сайту "Сьогодні".

Відео дня

"Деякі французькі компанії змушені платити мільярди за будь-які транзакції в доларах. У США є система, яка дозволяє їм карати будь-які компанії, які ведуть розрахунки в доларах. І це неприйнятно для Франції ", – каже політичний експерт.

Він також зауважив, що погляди Франції та США на ситуацію по Ірану розходяться кардинально.

"І, що ми бачимо, американці щось вирішують, а платять за це європейці. Але з європейськими санкціями проти Росії це не пов'язано. Так, у Франції є деякі дискусії про їхнє скасування. Але вони є і в Італії, і в Угорщині, німецьке промислове лобі на цьому дуже наполягає. Але я не бачу політичної волі для скасування антиросійських санкцій, поки конфлікт в Україні не буде вирішено", – підсумував Флоран Парментьє.