Ілюстрація / REUTERS

Лідери держав і урядів країн - членів Європейського Союзу вирішили ще на півроку продовжити чинність економічних санкцій, пов'язаних з банківським, фінансовим та енергетичним секторами Росії.

Читайте також"Я скажу вам відверто...": Зеленський розповів, чи тиснув руку Путіну у Парижі

Про це повідомив речник президента Європейської Ради Баренд Лейтс у мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Продовження санкцій стосовно Росії схвалено Європейською Радою", - повідомив Лейтс. 

Як йдеться у офіційному повідомленні Європейської Ради у Twitter, лідери ЄС на зустрічі у Брюсселі обговорили питання санкцій проти Росії після саміту "нормандської четвірки", який відбувся 9 грудня. "ЄС підтвердив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні. 

Як сказано на сайті Євроради у поясненні щодо застосованих обмежувальних заходів через кризу довкола України, економічні санкції продовжувалися успішно на період кожних наступних шести місяців починаючи з 1 липня 2016 року. 

Як повідомляв УНІАН, у 2014 року ЄС запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку.

Востаннє Європейська Рада у червні 2019 року продовжила економічні санкції, пов'язані з банківським, фінансовим та енергетичним секторами РФ, через невиконання Мінських угод. Термін дії цих санкцій спливає 31 січня 2020-го року.