Ілюстрація / REUTERS

Можливість обміну утримуваними особами з «ЛНР/ДНР» до кінця року нині є предметом переговорів, які ще тривають.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Валерія Лутковська.

Читайте такожУ "ЛНР" готові передати 30 полонених в рамках обміну

Відео дня

"У нас дійсно є можливості зустрітися ще цього року по відео-конференції. Я дуже сподіваюсь, що ця можливість буде використана, а в рамках цієї можливості ми дошліфуємо всі ті технічні проблеми, які виникли 17 грудня (під час засідання ТКГ – УНІАН). В даному випадку це були певні технічні нюанси, які ми сподіваємось вирішити найближчим часом", - зазначила вона.

Лутковська також зауважила, що існують конкретні списки осіб як цивільних, так і військових, яких планують обміняти із «ЛНР/ДНР», однак вона свідомо не називатиме цифр та інших конкретних даних, щоб не зашкодити можливому обміну.

Представниця України також повідомила, що в підгрупі постійно працюють над уточненням та підтвердженням імен у списках, адже відповідно до формули обміну "всіх підтверджених на всіх підтверджених" Україна зацікавлена в тому, щоб отримати якомога більше підтверджених громадян України, які незаконно утримуються під вартою на території окупованого Донбасу.

"Чи відбудеться обмін до кінця року - наразі є предметом переговорів, які ще тривають", - додала вона.

За словами Лутковської, під час вчорашніх переговорів була погоджена велика кількість деталей та технічних нюансів обміну.

"Але практично в останній момент всі домовленості були зруйновані представниками Луганська. Тому мені важко зараз абсолютно чітко сказати, що буде до кінця року. Але ми працюємо на те, щоб використати всі можливості задля того, щоб виконати наш обов'язок перед родинами тих, хто перебуває сьогодні в полоні, а по-друге, щоб виконати рішення нормандського саміту", - додала вона.