ТКГ обговорить онлайн питання обміну ув'язненими / фото УНІАН

Скайп-конференція Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі щодо обміну утримуваними особами відбудеться 23 грудня.

Про це у соціальній мережі Facebook повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожПосол Франції: замороження конфлікту на Донбасі не відповідає нашому бажанню

Відео дня

«На продовження роботи зі звільнення осіб, які утримуються в ОРДЛО, відеоконференцію Тристоронньої контактної групи призначено на понеділок, 23 грудня 2019 року», - повідомила вона.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня у Мінську відбулась остання у цьому році зустріч учасників ТКГ.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на переговорах не вдалося домовитися про узгодження оновлених списків обміну утримуваними особами. Також у Мінську вирішили не погоджувати нове перемир'я на Донбасі, а підтримувати оголошений у липні режим тиші.

Разом з тим спецпредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ Мартін Сайдік повідомив, що учасники групи почали визначати додаткові ділянки на лінії розмежування для розведення сил і засобів.

Представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська повідомила, що під час переговорів була погоджена велика кількість деталей та технічних нюансів обміну утримуваними, але практично в останній момент всі домовленості були зруйновані бойовиками «ЛНР».

Кучма виступав за проведення скайп-конференції для вирішення питання обміну утримуваними особами 20 грудня.