фото facebook/vkhmelnytsky

Український бізнесмен, засновник холдингової компанії UFuture Василь Хмельницький спростував поширену ЗМІ інформацію про ведення ним бізнесу на території анексованого Росією Криму.

Підприємець оприлюднив відповідну заяву на своїй сторінці в Facebook. За його словами, процес перемовин зайняв значний час і 2018 року були продані всі корпоративні права компаній, які у свою чергу володіли корпоративними правами або мали істотний вплив на активи, що знаходяться на тимчасово окупованій території України – АР Крим. 

«Я з великою повагою ставлюся до роботи журналістів та рідко реагую на негатив у ЗМІ. Але я принципово проти відвертих маніпуляцій та шантажу, розгону страшних казок про «олігархів», що мають на меті дискредитацію репутації українських компаній та підприємців. Минулого тижня низкою видань було поширено інформацію, що я нібито маю активи в окупованому Криму. Це свідома брехня. Я надав з цього приводу відповіді на запит журналістів ще у березні 2019 року», – написав Василь Хмельницький. 

Відео дня

Він підкреслив, що свої активи у Криму виставили на продаж у 2014 року і «з моменту окупації не інвестували туди жодної копійки». 

«Жодних інвестицій, які б порушували режим санкцій або чинне законодавство України, ми не здійснювали», – заявив Василь Хмельницький.

Підприємець подякував медіа, які «мислять критично і перевіряють інформацію». «Решту закликаю робити факт-чекінг та звертатись до моєї прес-служби», – зазначив бізнесмен. 

На сайті компанії UFuture також з'явилася офіційна заява – звернення до представників засобів масової інформації, в якій журналістів просять «утриматися від поширення маніпулятивної недостовірної інформації. 

«Інформація, що наводиться у вищезгаданій статті, не відповідає дійсності. Автори «розслідування» викривили окремі факти і, таким чином, вводять читачів в оману», – заявили в компанії. 

Нагадаємо, Василь Хмельницький – засновник компанії UFuture, яка об'єднує бізнес-проекти та соціальні ініціативи бізнесмена. До її складу входять міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) імені Ігоря Сікорського, індустріальний парк «Біла Церква», інноваційні парки UNIT.City, LvivTech.City та ін. Головний офіс UFuture розташований у Брюсселі.