Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео запевнив президента України Володимира Зеленського в готовності допомогти у розслідуванні катастрофи українського літака поблизу Тегерана.

Читайте такожГлава МЗС ФРН: нам потрібна максимальна прозорість у розслідуванні авіакатастрофи біля Тегерана

Про це держсекретар США повідомив у мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Провів розмову з українським президентом Володимиром Зеленським, щоби висловити мої найглибші співчуття у зв'язку з втраченими життями у трагічній катастрофі літака Міжнародних авіаліній України рейсу 752. Ми разом з Україною і готові запропонувати нашу підтримку та допомогу у поточному розслідуванні", - заявив Помпео.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.