Володимир Зеленський / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні, 10 січня, обговорить з державним секретарем США Майком Помпео перебіг розслідування катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» поблизу аеропорту імені Імама Хомейні (Тегеран).

Про це він повідомив у Facebook.

«Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин», - заявив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожЗеленський: версія про влучання ракети в літак МАУ біля Тегерана не виключається

Він зауважив, що сьогодні, 10 січня, вдень матиме розмову щодо перебігу розслідування з державним секретарем США Майком Помпео.

«Наша мета – встановити беззаперечну істину. Ми вважаємо це обов’язком всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.