Джастін Трюдо / REUTERS

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо наголосив, що головна задача влади країни – домогтися від Ірану повного і неупередженого розслідування збиття українського Boeing, на якому перебували 63 громадянина Канади.

Про це прем’єр країни заявив під час брифінгу, передає ТСН.

"В мене була нагода поспілкуватись з деякими родичами жертв катастрофи. Їм боляче, вони розлючені і в скорботі, і вони хочуть відповідей, вони хочуть правосуддя", -  зазначив канадський прем’єр.

Відео дня

Трюдо наголосив, що домагатиметься повного розслідування інциденту до покарання всіх винних і виплати компенсацій. Підтримка родин жертв катастрофи та повне розслідування – головні задачі, які прем’єр ставить перед собою.

"Те, що Іран визнав, - це дуже серйозно. Збиття цивільного літака – це жахливо. Але Іран має взяти повну відповідальність. Канада не заспокоїться, поки ми не отримаємо звітність, суд та завершення справи, на яке заслуговують родини загиблих", - заявив прем’єр. 

Читайте також"Ніхто не відкрутиться": Зеленський записав звернення до українців щодо збиття літака МАУ в Ірані (відео)

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України (екіпаж і два пасажири).

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.