Севастополь / фото krymr.com

Особливий статус Севастополя збережеться в Конституції до деокупації Криму.

Про це повідомив у Facebook представник президента в Криму Антон Кориневич.

«Ми залишаємося на позиції, що жодне місто України не повинно мати спеціального статусу. Але допоки АР Крим та м. Севастополь є тимчасово окупованими територіями і обидві згадуються у резолюціях міжнародних організацій, і допоки статус Криму на рівні Конституції не змінено, видається за доцільне, з метою дотримання сталості позиції України на міжнародній арені, залишити м. Севастополь як окрему адміністративно-територіальну одиницю у Конституції України», - пояснив він.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського назвали особливий статус Севастополя однією з причин окупації Криму

За словами представника президента, у доопрацьованому проекті закону щодо внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади місто Севастополь згадується як окрема адміністративно-територіальна одиниця України.

«Відповідна правка була внесена за зверненням постійного представника Президента України в АР Крим, яке було направлене Комісії з питань правової реформи від голови робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в листопаді 2019 року», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді як невідкладний проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) № 2598.

У змінах, серед іншого, пропонувалося скасувати особливий статус міста Севастополь, окремою одиницею залишиться лише Крим, а місто стане його повноцінною складовою.