Олександр Санченко склав присягу народного депутата / фото УНІАН

16 січня ЦВК зареєструвала народним депутатом Олександра Санченка замість Ірини Венедиктової, яка через призначення в.о. директора ДБР склала депутатський мандат. Сьогодні Санченко приніс присягу народного депутата і був включений до списку фракції "Слуга народу". УНІАН зібрав, що потрібно знати про народного обранця.

Санченко 1988 року народження, проживає в Києві, родом із Сум. За освітою - фінансист, закінчив Міжнародний університет фінансів. До депутатства працював директором зі зв'язків з держорганами і корпоративної соціальної відповідальності найбільшого в Україні музичного фестивалю Atlas Weekend. Засновник компанії "Мейн-Стрім", громадської організації "Біржа молодіжних проектів" і конкурсу краси "СтудМіс України", голова громадської ради при фонді "ДержМолодьЖитло".

Також Санченко працював заступником начальника відділу молодіжних програм і комунікацій Київського молодіжного центру, був одним з ініціаторів створення Kyiv Free Wi-Fi.

Відео дня

На своїй сторінці у Facebook сьогодні він опублікував відео, на якому розповів про власні плани під час каденції депутата. 

"Перший напрямок - молодіжна політика. Я вже є експертом у цій сфері. Є головою громадської ради ДержМолодьЖитло та координую робочу групу з напрацювання тексту закону про основні засади молодіжної політики. Другий напрямок - креативні індустрії. В даний момент я очолюю Всеукраїнську асоціацію музичних подій. Серед моїх знайомих є багато представників цих індустрій, і вони сходяться на тому, що Україна може бути колискою, магнітом для цієї сфери. Але для цього потрібні законодавчі зміни. І ми також цим будемо займатись", - розповідає Санченко. 

Читайте такожЦВК зареєструвала нового депутата від "Слуги народу"

На його думку, невід'ємною частиною креативних індустрій є так звана нічна економіка. 

«За дослідженням мера Лондона, Night Life Economy там росте швидше, ніж денна економіка. В даний момент в Україні немає цілісного бачення, як працювати з цією сферою, і нам також треба знайти рішення для цього», - каже депутат. 

Також він планує працювати у напрямку соціального підприємництва та вуличних культур. 

«У всьому світі активно розвивається цей рух, бо це створює не тільки робочі місця, але і вирішує соціальні проблеми. І мені хотілося б, щоб таких соціальних підприємств в Україні ставало більше. Street culture або вуличні культури. Це BMX, брейк, паркур, стрітбол та інші. З одного боку, вони є культурами, та з іншої сторони - є видами спорту. Їхня унікальність - видовищність. Саме це допомагає їм залучати молодь до занять спортом. Але вони ніяк не представлені на державному рівні. І я готовий стати їх амбасадором, щоб у них було більше можливості розвиватися і залучати більше молоді до занять спортом", - заявив депутат у ролику.