Арахамія витратив за кілька днів у Давосі 150-200 євро / УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів подробиці про поїздку депутатів до Давоса.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав ефірі каналу "Наш".

Відповідаючи на питання щодо того, що начебто депутати та деякі міністри їхали до Давосу власним коштом, Арахамія зазначив, що "від "Слуги народу" поїхало 18 людей".

Відео дня

Читайте такожКремль: з Києва надійшов запит про зустріч Зеленського з Путіним в Ізраїлі

"Квитки на літак та готель, який розташований у двох годинах їзди, та трансфер - мікроавтобус, який доставляє людей від події й до готелю, - це спонсорують організатори Українського дому в Давосі. А власний кошт - це харчування, це не дуже багато грошей. Наприклад, я особисто витратив десь 150-200 євро за ці два дні", - розповів парламентарій.

Також на питання, хто і за яким принципом формував склад української делегації до Давосу, він зазначив: "Це був робочий процес, побудований таким чином: особисто я їхав як секретар Інвестиційної ради при президентові України. Що ми робили? Ми просто робили оптимізацію маршрутів. У нас за цей час роботи Інвестради, по-перше, у нас повинне було засідання бути і буде засідання через 2 години... Там голови великих міжнародних корпорацій, їх треба попереджати заздалегідь, мінімум за 6 місяців, для того, щоб провести цю нараду".

Так, пояснив Арахамія, цих людей "дуже важко зібрати в Україні".

"Вони і так тут є на самому форумі. І тому ми їх збираємо в Українському домі в Давосі, і це легше з точки зору логістики, в тому числі, не витрачаючи жодні кошти з бюджету України", - сказав голова фракції.

Інших депутатів, зазначив Арахамія, запросив мультидонорський фонд, який є організатором Українського дому в Давосі.

"Також приєднався до нас прем'єр-міністр, тому що він буде вести, фактично, цю Інвестиційну раду, тому що президент вимушений буде поїхати раніше, тому що він летить на зустріч в Ізраїлі. І його супроводжує Вадим Пристайко як міністр закордонних справ, тому що завтра дуже багато важливих зустрічей на міжнародному рівні", - сказав депутат.

Як повідомляв УНІАН, 21-24 січня в Давосі (Швейцарія) проходить Всесвітній економічний форум.

Цього року форум збирає близько 3 тис. учасників зі 117 країн, включаючи лідерів 53 держав і урядів.

20 січня голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що відвідання народними депутатами Всесвітнього економічного форуму в Давосі не коштуватиме державному бюджету жодної гривні.

На запитання про те, чи не поїдуть 21-24 січня народні депутати за державні кошти у швейцарський Давос, він відповів: "Не їдуть. Я як голова Верховної Ради їх не направляв".

При цьому Разумков зазначив, що "достатньо ретельно проглядає документи" щодо відряджень парламентаріїв.

"В першу чергу я дивлюсь - коли, щоб це не була сесія, куди і за рахунок чого. Від Верховної Ради намагаємось відправляти у відрядження дуже обережно - виключно (у питаннях) НАТО, виключно ПАРЄ. І всі відрядження, які відбуваються, вони відбуваються в 99% не за рахунок державного бюджету України", - запевнив голова Верховної Ради.