Арахамія прокоментував питання ротації у Кабміні / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія допускає, що ще два - три міністри можуть написати заяви на звільнення.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Читайте такожУ "Слузі народу" є чотири неформальні групи - Арахамія

Відео дня

На запитання про те, що після Нового року планувалася ротація міністрів, і чи когось ще будуть замінювати, Арахамія відповів: "Так, уже Бабак написала заяву за власним бажанням".

При цьому на запитання, чи хтось ще буде писати заяви, Арахамія відповів: "Думаю, два - три міністри можуть. Але про це зарано говорити. Наразі Бабак виявила таке бажання, і ми проголосуємо за Дениса Шмигаля. Що стосується інших… Дивіться, це ж не політичний уряд, а технократичний (УНІАН: Комітет Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування може запропонувати парламенту призначити на посаду міністра розвитку громад і територій голову Івано-Франківської облдержадміністрації Шмигаля замість Альони Бабак, яка подала заяву про відставку)".

Крім того, на запитання в цьому контексті про міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голова фракції "Слуга народу" зауважив, що це питання до президента. "Це його рішення. І ми будемо підтримувати його рішення", - сказав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня стало відомо, що міністр розвитку громад і територій Бабак подала у відставку.

20 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук проанонсував кадрові зміни у Кабінеті міністрів. "Кадрові зміни будуть. Одну я вже підписав і передав до парламенту. У нас міністра розвитку громад, людину на цій позиції замінять. І ми навіть плануємо ввести посаду віце-прем'єра з розвитку громад. Чому? Тому що децентралізація цього року - це пріоритет. Ми повинні по всій країні створити дієздатні громади, восени забезпечити в нових громадах проведення місцевих виборів, а для цього має бути координація на найвищому рівні", - сказав він.