Особливу увагу Зеленський приділив ситуації з численними відмовами громадянам України у в'їзді в Ізраїль / 24tv

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Держави Ізраїль зустрівся в Єрусалимі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та підкреслив необхідність вирішення найближчим часом питання щодо численних відмов українцям на в’їзд до Ізраїлю.

Читайте такожЗеленський в Ізраїлі розповів три історії, пов’язані з Голокостом та Україною, одна з них – про його родину (фото, відео)

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, сторони підтвердили обопільний намір розвивати двосторонній політичний діалог.

Відео дня

«Було також відзначено наявний потенціал для активізації торговельно-економічної та інвестиційної співпраці між Україною та Ізраїлем», - йдеться у повідомленні. Зеленський висловив сподівання на якнайшвидше набуття чинності двосторонньою Угодою про вільну торгівлю, яку Україна ратифікувала у серпні 2019 року.

Окрему увагу Зеленський приділив ситуації з численними відмовами громадянам України у в’їзді до Ізраїлю.

«Вирішення цього питання має залишатися у фокусі особливої уваги причетних органів обох країн. Сторони мають продовжити спільну роботу з метою остаточного врегулювання ситуації вже найближчим часом», – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня 2019 року міністри внутрішніх справ України та Ізраїлю Арсен Аваков та Аріє Дері підписали Декларацію про інтенсифікацію співробітництва, яка покладе край непорозумінням при перетині кордону.

За статистикою Державної прикордонної служби України, 4,5 тис. українцям відмовили у перетині кордону з Ізраїлем у 2017 році, 3,5 тис. українців не пропустили в 2018 році, за півроку 2019 - кількість відмов становила 2,5 тисячі.

У МВС нагадали, що ще в 2017 році Україна та Ізраїль створили спільну робочу групу для розробки механізму вирішення кризової ситуації з перетином кордону, поліпшення умов проходження міграційного контролю та впровадження належних стандартів дотримання прав людини.

Влада Ізраїлю пояснювала збільшення кількості відмов у в'їзді тим, що дедалі більше громадян колишнього СРСР, з якими Ізраїль має угоди про безвізовий режим (Росія, Україна, Білорусь та Грузія), намагаються незаконно осісти в країні.