Ілюстрація \ REUTERS

Міністри Євросоюзу ухвалили рішення додати в санкційний список сім осіб, які брали участь в організації незаконних виборів в окупованому Росією Криму у вересні 2019 року.

Читайте такожЄС розширить санкції проти Росії через проведення "виборів" в окупованому Криму - ЗМІ

Про це сьогодні в Twitter заявив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. "Міністри вирішили додати сім людей до режиму санкцій щодо суб'єктів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України. Всі вони пов'язані з Севастополем і Кримом, а також з виборами в Росії, які відбулися там у вересні. Список тепер містить 177 чоловік і 44 суб'єкти", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, під санкції потрапили так звані "чиновники" окупованого Криму. За даними російських ЗМІ, санкції поширюються на "т.в.о. губернатора" Севастополя Михайла Развожаєва, "главу Ради міністрів" Юрія Гоцанюка, "заступника голови Законодавчих зборів" Севастополя Катерину Алтабаєву. Крім того, під санкції потрапили "глава виборчкому" Севастополя Сергій Даниленко, а також ще три людини, посади яких поки встановити не вдалося.

Санкції полягають у додаванні декількох осіб у чорний список, тих, кому заборонено в'їзд в ЄС і чиї активи на території Євросоюзу будуть заморожені.