Політолог розповів, що має робити Україна в ПАРЄ після повернення Росії / фото УНІАН

Україна в Парламентській асамблеї Ради Європи повинна тримати організацію "в тонусі" і стежити за тим, щоб Москва за допомогою ПАРЄ не вела гібридну агресію, в тому числі не дозволити легалізувати анексію Криму і захоплені території Донбасу.

Читайте такожПідтримала РФ у ПАРЄ: Ясько пояснила, чому депутатку від Медведчука не виключили з делегації

Експерти кажуть, що зимова сесія ПАРЄ несподіванок не принесла. В.о. виконавчого директора Центру глобалістики "Стратегія XXI" Віталій Мартинюк в коментарі сайту "Сьогодні" висловив думку, що головна мета роботи української делегації – повне і всебічне викриття порушень Росією правил і принципів Ради Європи і міжнародного права в цілому, доказ дій і наслідків російської агресії і недопущення використання Росією ПАРЄ для ведення гібридної війни проти України.

Відео дня

"На особливому контролі повинні залишатися спроби Росії легалізувати незаконну анексію Криму і створення так званих "ДНР" і "ЛНР", що вона може робити шляхом запрошення представників цих територій на ті чи інші засідання або заходи в ПАРЄ. Ці завдання непрості, але зимова сесія показала, що українська делегація може з ними впоратися, якщо всі депутати працюють злагоджено і не підіграють агресору. Принаймні, ПАРЄ показала, що буде дотримуватися лінії невизнання анексії Криму Росією і вимагати, щоб РФ виконувала ці рішення ПАРЄ, тому важливо не допустити відходу Асамблеї від цих принципів і використовувати всі її можливості для тиску на РФ", – пояснив він.