Депутат «Слуги народу» Євгеній Брагар, який пропонував пенсіонерці розплатитися собакою за комуналку, раніше висловився про фінансування Держкіно і патріотичні фільми.

Відео з вересневого інтерв’ю телеканалу «Рада» днями з’явилось на Youtube.

Читайте такожЖириновський "взагалі не знає, хто такий Кива" – речник політика

Брагар, зокрема, заявив, що «треба дуже інтенсивно працювати» з ефективністю Держкіно і переглянути витрати держави на виробництво фільмів.

Брагар стверджував, що гроші треба виділяти тим стрічкам, «які в перспективі можуть окупитися», оскільки «кіноіндустрія – звичайний бізнес, у якому не можна дотувати все, що не приносить прибуток».

Патріотичні фільми, вважає нардеп, прибутку не приносять.

«Я давав би саме тим жанрам гроші, які в перспективі можуть окупитися. Більшість українців не ходять у кінотеатри на патріотичні фільми. І якщо знімати такі стрічки, то не 5 стрічок на рік, а одну… А сконцентруватися на тих жанрах, яким дійсно необхідне державне фінансування», –  заявив він.

Як повідомляв УНІАН, Брагар в ефірі одного з телеканалів порадив пенсіонерці продати собаку "елітної породи", щоб отримати можливість заплатити за комуналку. Після цього в соціальній мережі розгорілося жваве обговорення. Багато людей розкритикували та висміяли таку пораду депутата. Згодом Брагар за свої слова вибачився і заявив, що "новий у політиці, а тому ще не навчився відповідати на чутливі питання".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів під час спілкування з людьми більш зважено ставитися до своїх слів, "не лише під час ефірів, але й під час нашої роботи і спілкування з людьми. Я розумію, що у нас теж є можливість робити помилки, як і у всіх інших, однак відповідальність, яка лежить на народних депутатах, більша, ніж на інших".