Звіробій знову висловилася про Зеленського / УНІАН

Волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька), яка підозрюється у погрозах президенту Володимиру Зеленському, заявила, що "виїсть йому мозок".

Як повідомляє "Цензор.НЕТ", про це вона сказала після обрання судом запобіжного заходу для неї. Рішення Печерського суду про особисте зобов'язання вона вважає упередженим.

"Я була присутня на всіх суднах, які проходять... Вся країна, у справі Шеремета, як мінімум, зробила свої висновки: ми розуміємо, що потрапили в тоталітарну державу, правоохоронці - це найманці системи і система закриває без доказів. Коли ми готувалися сьогодні до суду, ми виходили з цього... Я приймаю цей бій і якщо мене боїться особисто Зеленський Володимир Олександрович і вважає, що мене можна посадити за попередження, ... я виїм йому мозок. Нехай це теж якось кваліфікують - може як канібалізм", - заявила Звіробій в залі суду після закінчення засідання.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від «Європейської солідарності» Софія Федина та волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне звернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина і Звіробій, зокрема, висловилися про ризики життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його в спробі капітуляції перед агресором і припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

Читайте такожПогрози Зеленському: нардепа Федину повторно викликали до ДБР

"Там зненацька може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають ... Було б красиве, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій або блакитній сорочці припреться на передову", - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президента, і 26 листопада направили в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. У той же день ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.

26 грудня Генеральна прокуратура повернула до ДБР повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента для усунення недоліків. 6 лютого Звіробій вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента.