Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський залишається лідером довіри серед українців, а рейтинг політичних сил продовжує очолювати партія «Слуга народу».

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції у Києві результати опитування Всеукраїнської асоціації соціологів, проведеного з 3 по 7 лютого.

Читайте такожЗеленський увів Єрмака до складу РНБО

Відео дня

За даними дослідження, лідером довіри громадян є президент Володимир Зеленський: йому довіряють 49% опитаних, а не довіряють - 39%.

Однак, соціологи зазначають, що рівень довіри до інших політиків має негативний баланс. Так, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 36%, не довіряють - 63%, прем’єр-міністру Олексію Гончаруку - 13% та 79% відповідно.

Крім того, результати опитування свідчать, що Верховній Раді України довіряють 22% громадян, не довіряють 69%, а Кабінету міністрів - 19% та 76% відповідно.

Рейтинг політичних сил серед тих, хто визначився та має намір голосувати очолює партія «Слуга народу» (43,2%). За результатами опитування, наступними у рейтингу партій стали «Опозиційна платформа - За життя» - 11,9%, «Європейська солідарність» - 10,1%, «Батьківщина» - 9,2%. Інші партії отримали менш як 4% підтримки населення.

***Опитування проведено серед населення України віком від 18 років методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1 тис. 525 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,5%.