Суд частково задовольнив клопотання прокурора щодо обрання запобіжного заходу Мунтяну / скріншот

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 10 млн грн голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну, якого підозрюють в отриманні 180 тис. дол.

Відповідну ухвалу зачитав слідчий суддя на сьогоднішньому засіданні.

Зокрема, в рішенні йдеться, що суд вирішив частково задовольнити клопотання прокурора щодо обрання запобіжного заходу Мунтяну.

Відео дня

"Застосувати запобіжний захід до підозрюваного Мунтяна Івана Миколайовича, 1969 року народження, у вигляді застави у 4760 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 10 мільйонів 5 тисяч 520 гривень", – зачитав суддя.

Разом з тим, на посадовця покладено ряд процесуальних обов’язків: прибувати за кожною вимогою до слідчого, детектива, прокурора та суду; не відлучатися з міста Чернівців без дозволу слідчого, детектива, прокурора або суду; повідомляти правоохоронні органи про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним Юрієм Кушніром та свідками.

Читайте такожВимагав 2,5 мільйона гривень "відкату": у Києві затримали начальника управління Секретаріату Кабміну (фото)

Також ухвала ВАСУ передбачає, що Мунтян повинен здати на зберігання управлінню Державної міграційної служби у Чернівецькій області паспорти громадянина України для виїзду за кордон та носити електронний засіб контролю.

Зазначається, що застава може бути внесена Мунтяном або іншою особою на казначейський рахунок Вищого антикорупційного суду.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого слідчі НАБУ і САП повідомили Мунтянові про підозру в отриманні неправомірної вигоди розміром 180 тис. дол. За версією слідства, у липні 2019 року голова Чернівецької облради висловив підприємцеві з Чернівців Юрію Кушніру прохання про надання хабара у розмірі 400 тис. дол. за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу "Бальнеогологічний санаторій "Брусниця".

12 лютого прокурори САП на засіданні Вищого антикорупційного суду внесли клопотання про обрання Мунтянові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 15,1 млн грн.

Захист Мунтяна просив суддю не задовольняти це клопотання, натомість продовжити розслідування у справі.

Також п’ятеро народних депутатів від фракції "Батьківщина" у судовому засіданні заявили, що мають намір взяти Мунтяна на поруки.