У вівторок, 4 лютого, прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за дорученням керівника САП Назара Холодницького вручено повідомлення про підозру голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну в одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України).

Як йдеться в офіційному повідомленні САП, встановлено, що у липні минулого року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тисяч доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів.

На сьогодні за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ зібрано достатньо доказів для повідомлення вказаному посадовцю про підозру у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Читайте такожНачальниця Чернівецького РАЦСу пояснила, чому погрожувала електрошокером відвідувачу

Крім того, детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю за ч. 4 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня минулого року детективи НАБУ проводили обшуки в кабінеті голови облради Івана Мунтяна та інших посадовців Чернівецької обласної ради.

Довідка УНІАН. Депутат Чернівецької обласної ради, голова обласного осередку політичної партії «Батьківщина» Іван Мунтян був обраний головою облради в грудні 2015 року.