МЗС України / REUTERS

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту засудити напад російських окупаційних військ на Луганщині.

Про це речник МЗС України Катерина Зеленко повідомила у Twitter.

"Дуже стурбовані загостренням на Донбасі після останньої російської атаки. Застосовано заборонене озброєння, що призвело до нових людських втрат. Це найостанніше порушення домовленостей, досягнутих "нормандською четвіркою". Ми закликаємо міжнародну спільноту засудити цю ескалацію", - наголосила Зеленко.

Відео дня

Читайте такожРада безпеки ООН проведе засідання щодо України сьогодні вночі

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Ворог застосував міномети калібру 120 мм.

Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще четверо дістали поранення.

Довідка УНІАН. За результатами "нормандського саміту", що відбувся 9 грудня в Парижі, лідери України, Німеччини, Франції та Росії погодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи з розведення сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року. Лідери країн "нормандської четвірки" задекларували підтримку досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування. Також у комюніке йшлося про узгодження правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і так звану "формулу Штайнмаєра". Черговий саміт має відбутися в квітні в Берліні.