Розмарі Дікарло / UN Photo/Loey Felipe

Заступник генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй з політичних питань та миробудівництва Розмарі Дікарло висловлює стурбованість, що через відсутність твердої політичної волі у всіх сторін, на Донбасі може відбутися сповзання до нового насильства.

Про це вона сказала на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке транслюється на сайті Організації.

"Сьогоднішні тривожні повідомлення про серйозні порушення режиму припинення вогню на лінії зіткнення поруч з Золотим, в тому числі, як стверджується, із застосуванням важкого озброєння, викликають глибоке занепокоєння, і є суворим нагадуванням, що за відсутності твердої політичної волі існує дуже реальний ризик сповзання назад до насильства", - заявила Дікарло.

Відео дня

Читайте такожУ штабі ООС розповіли про атаку окупантів: півсотні вистрілів з танка та понад двісті мін

На її переконання, довгоочікуваний мир на сході України може бути досягнутий, якщо існуватиме достатній рівень політичної волі, будуть вестися добросовісні переговори і проявлятиметься конкретна підтримка зусиль, аби "зброя замовчала".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення.

Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.