США закликають Росію негайно звільнити українських політичних бранців / фото УНІАН

Виконувач обов'язків заступника представника США при ООН Черіт Норман Шалє закликає Росію негайно звільнити понад 80 українських політичних бранців.

Про це вона сказала на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке транслюється на сайті Організації.

Дипломат запевнила, що США не визнають і не будуть визнавати анексію Криму Кремлем. "Наші санкції проти Росії залишатимуться чинними, поки Україна не відновить контроль над своєю територією", - наголосила Шалє.

Відео дня

"В ім'я міжнародного миру і безпеки ми закликаємо Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які поширюються на її територіальні води", - заявила дипломат.

Читайте такожНаступний обмін полоненими може відбутися до зустрічі "нормандської четвірки" - Пристайко

"Ми засуджуємо порушення, які відбуваються в умовах російської репресивної окупації, і закликаємо Росію звільнити понад 80 українських політичних бранців, яких вона утримує, та припинити її кампанію залякування проти кримських татар та опонентів окупації", - наголосила Шалє.

Вона запевнила, що США ніколи не погодяться ні з чим іншим, поки не буде повного відновлення контролю України над її територією в Криму, територіальних водах і на сході України.

Нагадаємо, 29 грудня на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.