REUTERS

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявляє, що Офіс генпрокурора готує процесуальні рекомендації щодо розслідування справ, пов'язаних з незаконним збагаченням.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час «Форуму реформ: на шляху до Вільнюса», відповідаючи на запитання, чи відбуваються якісь кроки щодо притягнення колишнього генпрокурора до відповідальності.

Читайте такожВ Офісі президента відповіли, чи поїде Зеленський до Москви на парад до 9 травня

Відео дня

Рябошапка нагадав, що питання незаконного збагачення у компетенції Національного антикорупційного бюро України.

«Ми не повинні забувати, що навесні минулого року сталася сумна подія, коли Конституційний суд досить творчо розтлумачив положення Кримінального кодексу, яке передбачало відповідальність за незаконне збагачення, чим фактично легалізував все, що було незаконно нажито у тих людей, у яких ці незаконні статки були», - заявив він.

«Після того, як ми відновили відповідальність за незаконне збагачення, восени минулого року, мені здається, що поки не було відкрито таких кейсів в НАБУ», - сказав генпрокурор.

«Ми готуємо спеціальні процесуальні рекомендації і спеціальні стандарти процесуальної діяльності для прокурорів і для слідчих, щоб вони розуміли яким чином розслідувати справи, пов'язані з незаконним збагаченням, які обов'язкові процесуальні кроки повинні бути вчинені, для того, щоби ця справа була розслідувана належним чином», - заявив Рябошапка.