Мельничука затримали за запитом Росії / фото УНІАН

Колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, затриманого у Греції за запитом Росії, доставили до суду, де вирішуватиметься питання щодо його арешту чи звільнення.

Про це директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев повідомив у коментарі УНІАН.

Він уточнив, що надає інформацію станом на 12.00.

Відео дня

"Сергія Мельничука доставлено до суду міста Салоніки. Його стан здоров’я задовільний, він забезпечений усім необхідним", - сказав Погорельцев.

Водночас, він зазначив, що зустріч Мельничука з прокурором наразі не розпочалася, оскільки прокуратура при суді міста Салоніки очікує на необхідні документи від Національного бюро Інтерполу в Греції. Також до суду прибули консул України в Салоніках, адвокат і дружина Мельничука з дитиною.

"На прохання консула затриманому було дозволено поспілкуватися з родиною", - повідомив Погорельцев.

Читайте такожПровокація РФ: Аваков відреагував на затримання Інтерполом екс-комбата "Айдару" Мельничука

"Позиція сторони захисту ґрунтується на тому, що, відповідно до повідомлення Генерального секретаріату Інтерполу, відомості щодо розшуку Сергія Мельничука, розміщені в обліках цієї міжнародної правоохоронної організації, було заблоковано у зв’язку з перевіркою на відповідність правилам Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол), зокрема, через політичну вмотивованість такого розшуку. Зазначене повідомлення Генерального секретаріату Інтерполу було направлено на адреси національних бюро Інтерполу усіх країн-учасниць Міжнародної організації кримінальної поліції", - повідомив Погорельцев.

При цьому консульством України в Салоніках надається необхідне сприяння та допомога дружині та малолітній дитині затриманого.

Департамент консульської служби МЗС, Консульство України в Салоніках та Посольство України в Греції продовжують тримати справу на особливому контролі.

Як повідомляв УНІАН, колишнього народного депутата, екс-командира батальйону «Айдар» Мельничука затримали 1 березня у Греції.

Читайте такожПристайко пояснив, як прізвище затриманого у Греції Мельничука опинилося в системі Інтерполу

У Facebook Мельничук повідомив, що його затримали на болгарсько-грецькому кордоні за запитом Росії (спрацювала «червона картка» Інтерполу). До Греції він їхав з дружиною, яка перебуває на сьомому місяці вагітності, та дев’ятимісячним сином.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Генеральним секретаріатом Інтерполу після звернення українського бюро Інтерполу було прийнято рішення про перегляд запиту РФ щодо оголошення у розшук і затримання Мельничука.

2 березня Погорельцев повідомив, що 3 березня у Греції прокурор має зустрітися з Мельничуком й ухвалити рішення щодо його звільнення або арешту.