Президент звільнив керівника Тернопільщини / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звільнив Ігоря Сопеля з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

Відповідний указ № 92/2020 від 18 березня розміщений на сайті глави держави.

«Звільнити Сопеля Ігоря Михайловича з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою», - сказано в указі.

Відео дня

Читайте такожУ Тернополі з 17 березня закривають заклади харчування, ТРЦ та промислові ринки

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого прес-служба Офісу президента поінформувала, що Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської ОДА Сопеля.

«У зв’язку із ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням», - йшлося у повідомленні.

Сопель був призначений на посаду голови Тернопільської ОДА 1 листопада 2019 року.

Ввечері 17 лютого після повідомлення тернопільських ЗМІ про наміри привезти в санаторій «Медобори» евакуйованих з Китаю українців люди облаштували цілодобовий блокпост на дорозі.

Згодом директор санаторію Василь Мартинюк заявив про відмову прийняти групу евакуйованих з Китаю громадян попри попередні домовленості з керівництвом держави. Свою відмову він пояснив тиском громади та відмовою колективу санаторію обслуговувати евакуйованих.