Депутат засвітився у низці скандалів, пов‘язаних з Миколаївською облрадою / Facebook Давида Макар'яна

Кабінет міністрів призначив заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Давида Макар'яна.

Давид Макар'ян народився у місті Миколаїв 12 серпня 1984 року.

Після закінчення Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова одразу став директором Миколаївського ТОВ «Гранд-Авто-Ник».

Відео дня

У 2011 році вступив до Партії УДАР Віталія Кличка. В 2012 році очолив Миколаївську обласну партійну організацію ПП УДАР та на парламентських виборах 2012 року став керівником Миколаївського обласного виборчого штабу.

З 2012 по 2014 рік – помічник-консультант народного депутата 7 скликання Павла Рябікіна.

У грудні 2014 року обраний народним депутатом 8 скликання, пройшовши за списками БПП під номером 66. Член комітету з питань транспорту. За депутатської каденції залучив по програмі соцекономрозвитку близько 120 мільйонів гривень на розвиток Миколаївської області.

У 2016 році був кандидатом на посаду голови Миколаївської ОДА, але відмовившись від пропозиції залишився працювати у Верховній Раді України.

25 грудня 2018 року Макар'ян увійшов до списку санкцій РФ.

З 2019 року заступник голови громадської організації Спілка Вірмен України «САУ»

Засвітився у низці скандалів, пов‘язаних з Миколаївською облрадою: був ініціатором відсторонення Михайла Соколова з посади першого заступника голови облради, недовіра була мотивована низкою корупційних скандалів за його участю; був ініціатором відставки голови облради Вікторії Москаленко.

Голова міста Миколаєва Олександр Сенкевич у 2017 році звинуватив народного депутата Макар'яна в сприянні одноголосного голосування за висловлення недовіри йому як міському голові на сесії міської ради.

Одружений на Кошелєвій Альоні, має двох дітей.