Данило Лубківський / Фото УНІАН

Агресивні і цинічні дії Росії та керованих нею терористів є причиною гуманітарної біди для українських громадян.

Про це заявив Радник Прем’єр-міністра України Данило Лубківський  за підсумками зустрічі Глави Уряду з міжнародними гуманітарними організаціями.

Він повідомив, що щойно відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, членів уряду, керівництва Служби Безпеки України та Державної служби з надзвичайних ситуацій з представниками міжнародних гуманітарних організацій. У зустрічі взяли участь представники управління ООН з координації гуманітарних програм в Україні, Верховного комісаріату ООН у справах біженців, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, офісу гуманітарної допомоги Європейської Комісії (ЕКО), делегації «Лікарі без кордонів», організації Карітас та інші учасники.

Відео дня

Читайте такожЄврокомісар називає гуманітарною катастрофою наслідки конфлікту на Донбасі

«Уряд України підтверджує тверду політичну волю для підтримки і порятунку всіх наших громадян, чиє життя і безпека є під загрозою внаслідок російської агресії», - заявив Лубківський.

«Російські агресори поширюють відверту неправду про нібито гуманітарні заборони та ембарго з боку нашої держави. Саме агресивні і цинічні дії Росії та керованих нею терористів є причиною гуманітарної біди для українських громадян», - наголосив він.

Лубківський підкреслив, що Уряд України зосереджує всю необхідну увагу для вирішення практичних гуманітарних проблем, спричинених діями росіян.

За його словами, з цією метою на зустрічі було домовлено про ряд практичних справ, а саме: у рамках СБУ призначається відповідальний посадовецьза координацію проходження гуманітарної допомоги, який діятиме у прямій координації з офісом Віце-прем’єр-міністра України та Міністерством соціальної політики. Для гуманітарних вантажів будуть встановлені режими «зеленого коридору» на визначених пунктах допуску.

Також прем’єр-міністр дав доручення оптимізувати і спростити процедури погоджень, необхідних для гуманітарних вантажів відповідно до українського законодавства.

«Допомога має надаватися швидко і максимально просто, водночас із забезпеченням якісного контролю відповідно до розумних і цивілізованих процедур. За підсумками зустрічі домовлено про постійний механізм взаємодії між керівництвом уряду та міжнародними гуманітарними організаціями», - зазначив радник глави уряду.