/ УНІАН

Про це він сказав у інтерв'ю "5-му каналу".

"Два заступники голови СБУ, які сьогодні були призначені, генерал Маліков та генерал Фролов, це люди, які мають, по-перше, великий досвід здійснення заходів контррозвідувальних, антитерористичних в зоні АТО. Генерал Маліков особисто провів в зоні АТО, починаючи з квітня минулого року, практично беззмінно, і має великий авторитет, великий досвід керування спецслужбою, саме у зоні АТО", - заявив Таранов.

Таранов наголосив, що таке призначення підкреслює, що на будь-які генеральські посади призначатися будуть виключно ті люди, які мають досвід проведення антитерористичної операції.

Відео дня

Читайте такожПорошенко змінив керівника Антитерористичного центру СБУ

За його словами, відповідно до указу Президента України, керувати Антитерористичним центром в зоні АТО буде один із заступників голови Служби безпеки. А антитерористичною операцією керуватиме начальник Генерального штабу.

Формування штату заступників, коли ще не призначено голову СБУ, на його думку не є дивним.

"Війна не може чекати моменту, коли буде призначений голова СБУ. Мені пропозиція не надходила. Голова СБУ призначається за поданням президента та рішенням парламенту. Я дуже сподіваюся, що парламент прийме позитивне рішення щодо призначення голови СБУ. Я думаю, кандидатура визначена, і вона буде в змозі забезпечити контроль та діяльність СБУ", - зазначив Таранов.

18 червня Верховна Рада за поданням президента звільнила Валентина Наливайченка з посади голови СБУ.

Того ж дня глава держави призначив т.в.о. голови Служби безпеки України першого заступника голови СБУ Василя Грицака.