Ілюстрація / REUTERS

У фракції "Слуга народу" не виключають, що сьогодні може відбутися два позачергові засідання Верховної Ради України.

Як передає кореспондент УНІАН, голова фракції Давид Арахамія повідомив, що якщо буде рішення про проведення сьогодні двох позачергових засідань, то вони відбуватимуться один за одним, щоб "люди не розходилися".

Перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко зазначив, що в такому разі не потрібна перерва і можна проводити два засідання поспіль, щоб "не наражати депутатів на додаткову небезпеку - вона і так скрізь є".

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу того, скільки сьогодні народних депутатів можуть бути відсутніми на пленарному засіданні, Арахамія сказав, що є люди, які захворіли "не коронавірусом, на щастя, але трохи захворіли", є люди , які офіційно на карантині, є люди, які на самоізоляції перебувають".

Читайте такожЯкщо Рада не ухвалить два важливих закони, Україні загрожує дефолт - Зеленський

При цьому він додав: "Ми їм запропонували такий формат - якщо людина здорова, то вона приходить ось так, як я одягнутий (йдеться про маску - УНІАН) плюс рукавички, а якщо людина має якісь побоювання чи ризики, тобто має послаблену імунну систему, або вони на самоізоляції, то якщо потрібні будуть голоси, вони можуть надягнути захисний костюм".

За словами Корнієнка, на зараз "в нас є десь 215" народних депутатів, тобто, понад 30 можуть бути відсутні.

Як повідомляв УНІАН, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков розповів, як проходитиме позачергове засідання Ради і про його порядок денний. Зокрема, сьогоднішня Погоджувальна рада відбудеться в обмеженому режимі, позачергове засідання буде недовгим.

Разумков також не виключив можливості проведення сьогодні ще одного позачергового засідання парламенту.