Філіп Бридлав. Фото: stripes.com

Про це заявив командувач збройних сил Організації Північноатлантичного договору в Європі Філіп Брідлав, повідомляє Українська Правда з посиланням на Reuters.

Брідлав підкреслює, що кордон між Україною та країною-агресором відкритий, що надає можливості для вільного переміщення солдатів і військової техніки.

Читайте такожПутін заявив про необхідність розвитку російської армії через "виклики та ризики" біля кордонів РФ

Відео дня

За його словами, кількість озброєння на кордоні за останній час істотно не змінилося, але є всі ознаки того, що Росія накопичує військові ресурси - "до рівня, відповідного військовим операціям".

Він ще раз звернув увагу на те, що бойовики Донбасу отримують підтримку з РФ, тренування від російських фахівців і "готові робити на Донбасі все, що від них вимагатимуть".

Читайте такожНАТО може надати летальну зброю в разі погіршення ситуації на Донбасі - Полторак

Як повідомляв УНІАН, військові навчання НАТО "Союзницький щит" продемонструють, що Альянс здатний розгорнути збройні сили де завгодно на території блоку протягом декількох днів. Зокрема, політика Росії є певним викликом для НАТО і усталеного після закінчення "холодної війни" світового порядку, пишуть генсек Альянсу Йенс Столтенберг і американський генерал Філіп Брідлав.