REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для нього перемогою на Донбасі стане повернення тимчасово окупованих територій під контроль України.

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

Відповідаючи на питання, якою він бачить перемогу на Донбасі, Зеленський відповів: «Чесно і без пафосу: для нас кожен з цих кроків (щодо врегулювання ситуації на Донбасі – УНІАН) – це перемога, маленька. Але ми хочемо бачити великий результат. Великий результат – повернемо наші території, буде виведення військ незаконних збройних формувань. Обов’язково будемо контролювати наш кордон з Російською Федерацією і обов’язково там пройдуть вибори», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожОбмін полоненими на Донбасі: до України з ОРДЛО повернулися 20 бранців (список)

«Хоча всі говорять про місцеві вибори, я розумію, але дуже важливо отримати свою територію, перш за все», - підкреслив президент.

«А коли ми всіх людей, яких катували там довгі вже роки, – коли ми їх побачимо? Чи вони мертві – то повернемо їх батькам і вшануємо їхню пам’ять. Чи вони, дай Боже, живі. Як це можна зробити? Треба мати доступ туди. Тому для мене найголовніше – виведення військ і ми зайдемо. Якщо ми зайдемо, ми одразу повернемо своїх людей до життя. Потім кордон. Потім вибори», - сказав президент.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський також заявив про продовження перемовин щодо звільнення полонених українців, яких утримують на Донбасі, в Криму та Росії.