Миколу Поворозника відсторонено від виконання обов'язків першого заступника голови КМДА / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко відсторонив першого заступника голови Київської міської держадміністрації Миколу Поворозника від виконання обов’язків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Міська влада відкрита та завжди співпрацює з правоохоронними органами в запобіганні корупції. В розслідуванні справи щодо першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, зокрема. Щоб розслідування було неупередженим і не було закидів у якомусь впливі чиновника високого рангу, яким є Поворозник, він написав заяву про відсторонення його від виконання обов’язків на час розслідування. Я вважаю це правильним кроком. Тому відсторонив його від виконання обов’язків", - зазначив мер.

Відео дня

Читайте такожУкраїна суттєво відстає в питаннях щодо боротьби з корупцією - Рада Європи

Кличко уточнив, що поклав виконання обов’язків першого заступника голови КМДА на Валентина Мондриївського.

Він додав, що столична влада очікує на оперативне та неупереджене розслідування справи.

Як повідомляв УНІАН, 14 квітня пізно ввечері джерело УНІАН в правоохоронних органах повідомило, що співробітники СБУ викрили першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника у вимаганні неправомірної вигоди від представника компанії-забудовника.

Також, за інформацією джерела, у приміщеннях КМДА відбулись обшуки.

За інформацією "ТСН", чиновник вимагав хабар за вплив на прийняття рішення про погодження містобудівних умов і обмежень у розмірі 125 тис. дол. Він діяв через посередника, який затриманий співробітниками СБУ при отриманні 60 тис. дол. Також обговорювалися плани отримання 246 тис. дол. за іншим об'єктом будівництва.

15 квітня Поворозник повідомив, що хабарів не брав, а інформація про неправомірну вигоду є брехнею.