president.gov.ua

Про це він заявив в ході телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко подякував ізраїльським лікарям за допомогу, що вони надали капітану міліції Надії Андрухів, яка отримала поранення в результаті вибухів біля дільничних пунктів міліції у Львові. Нині вона за ініціативи Президента і за його підтримки лікується в Ізраїлі.

Читайте такожПрезидент обговорив з головнокомандувачем збройних сил НАТО у Європі перспективи співпраці

Відео дня

Прем’єр-міністр Ізраїлю пообіцяв зробити все для того, щоб допомогти пораненій внаслідок теракту у Львові.

Президент України також порушив питання безперешкодного перетину українськими туристами ізраїльського кордону. Прем’єр-міністр Ізраїлю пообіцяв вжити всіх заходів, щоб українці мали змогу безперешкодно подорожувати його країною.

Співрозмовники також обговорили питання укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем і домовилися прискорити цей процес.

Читайте такожІзраїль може стати союзником України і допомогти їй з високоточною зброєю (відео)

Також співрозмовники висловилися за якнайшвидше проведення Україно-ізраїльської міжурядової комісії з економічного співробітництва. Петро Порошенко та Беньямін Нетаньягу домовилися підтримувати в подальшому високу динаміку політичних контактів.

Раніше УНІАН повідомляв, що Ізраїль повністю підтримує територіальну цілісність України і не визнає анексії Криму.